Overslaan en naar de inhoud gaan
logo
13 september 2019 t/m 14 september 2019

Binnenvaartdagen Zwijndrecht

De organisatie van Binnenvaartdagen Zwijndrecht heeft het evenement van mei verplaatst naar vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Aan de opzet; een tweedaags publieksevenement vol educatie, voorlichting en amusement, is niets veranderd. Promotie voor de binnenvaart én voor Zwijndrecht.

 

De reden voor het uitstel zit ‘m in het feit dat de tijd tekortschoot om de vergunning rond te krijgen. “Dat ligt niet aan de gemeente Zwijndrecht”, benadrukt de organisatie. “Het was gewoon te kort dag.” Die organisatie bestaat uit Piet de Bruin van De Bruin Horeca & Organisatie, Jan van Laar, o.a. eigenaar van Maritiem Media en mede-eigenaar van J. van Laar BV en Rutger Hoogerwerf, eigenaar van organisatiebureau Buro RUW in Rotterdam.

 

Het is begonnen met Piet de Bruin, hij liet zich voor het idee van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht inspireren door het Baggerfestival in Sliedrecht: “Een publieksevenement waarin de baggersector centraal staat. Waarom kunnen wij in Zwijndrecht zoiets niet organiseren voor de binnenvaart?” Het idee sprak Jan van Laar en Rutger Hoogerwerf zodanig aan dat ze gedrieën optrekken.

 

Voordelen

Jan van Laar over de nieuwe data: “We hebben bewust niet gekozen voor 6 en 7 september omdat die dagen samenvallen met de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een voordeel is dat we nu voldoende tijd hebben om het goed neer te zetten en om meer sponsors te vinden. We zijn volop bezig om er een mooi evenement van te maken dat jaarlijks terugkeert.” Piet de Bruin ziet in zijn enthousiasme in de nieuwe data louter voordelen.

“Winkelcentrum Maasplein en Veerplein zijn van plan hun Lifestyle Event samen te laten met onze binnenvaartdagen. Het zijn de Monumentendagen, dus ik zie publiek van Dordrecht onze kant opkomen. Ook met RTV Rijnmond zijn we in onderhandeling. We staan er positief in en kijken ernaar uit.”

leaderboard