Overslaan en naar de inhoud gaan
logo
5 september 2020

Afgelaste Wereldhavendagen gaan digitaal

 

De Wereldhavendagen 2020 gaan digitaal. Het publieksevenement gaat niet door, in verband met de uitbraak van het coronavirus. In plaats daarvan komt er een ‘Digital Port Day’, waarmee de liefhebbers op zaterdag 5 september via verschillende (online) kanalen toch heel veel van de haven kunnen beleven.

Onder de noemer ‘Port Stories 2020’ wordt de Rotterdamse haven die dag volop in het zonnetje gezet. Via de website van de Wereldhavendagen, sociale media en bij diverse mediapartners krijgt het publiek middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Een greep van wat er zoal te zien is: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers van het evenement en vlogs van bijzondere (scheeps-) bezoeken. Ook zijn er diverse winacties waar het publiek aan kan deelnemen.

Eigen radiozender

Daarnaast krijgt de haven een heel weekend lang zijn eigen radiozender: Port Stories Live. Op 4 en 5 september tussen 10.00 en 18.00 uur presenteren hbo-studenten van onderwijspartner Inholland Rotterdam een live radioprogrammering die volledig in het teken staat van verhalen uit de Rotterdamse haven.

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen niet volledig onzichtbaar zijn. In de week van 1 tot en met 11 september is er op de gevel van het Maritiem Museum de expositie ‘In Beeld’ te zien, met de mooiste foto’s van 42 jaar Wereldhavendagen. Curator van deze expositie is Anne Reitsma, de vaste fotograaf van het evenement.

leaderboard