Overslaan en naar de inhoud gaan
logo

BSC: nieuwe keuringsinstantie, vernieuwende dienstverlening

Bureau Scheepvaart Certificering is een jong en groeiend bedrijf, dat zich als onafhankelijke keuringsinstantie volledig heeft toegelegd op het inspecteren en certificeren van binnenvaartschepen.

BSC is zelfstandig geaccrediteerd en door ILT aangewezen als keuringsinstantie voor de binnenvaart. Sinds de ILT (voorheen scheepvaartinspectie) de taken voor het inspecteren van schepen uitbesteedt, heeft zijn er meerdere partijen actief geworden en is er vrije marktwerking ontstaan. Een scheepseigenaar beslist zelf waar hij/zij zijn of haar schip laat keuren. Iedere aangewezen keuringsinstantie keurt natuurlijk naar de zelfde eisen en normen, maar er zijn wel degelijk verschillen de in de dienstverlening.

Transparant

BSC onderscheidt zich van de andere keuringsinstanties door haar efficiënte en transparante werkwijze. Een vernieuwende werkwijze waarbij de doorlooptijden kort zijn en de dienstverlening optimaal. Om dit te bewerkstelligen, heeft BSC specifiek voor het proces van inspecteren en certificeren van binnenvaartschepen een webapplicatie laten ontwikkelen. De webapplicatie wordt door zowel de medewerkers van BSC als de klant gebruikt.klantportaalVia het klantportaal hebben de klanten van BSC altijd en overal online inzage in het eigen scheepsdossier. De klant kan zo het certificeringsproces volgen, documenten downloaden of uploaden. Via een paar drukken op de knop is ook het certificaat altijd binnen handbereik. De strak georganiseerde processen en het feit dat alles onder één dak plaatsvindt maakt een korte doorloopsnelheid mogelijk.

Competenties


team

Het team van BSC bestaat uit een zevental gedreven professionals. Zij bedienen bijna de hele de binnenvaart, van vrachtduwbak tot motorvrachtschip en van open rondvaartboot tot 130 meter lang hotelschip. Alle benodigde competenties zijn in huis voor het uitvoeren van alle benodigde inspecties voor het verkrijgen van o.a. een CVO(R), CBB of ADN certificaat. Naast de reguliere certificaatverlenging voert BSC ook nieuwbouwinspecties uit, mast- en tuigage inspecties, administratieve wijzigingen en tekeningkeur.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van BSC of wilt u haar dienstverlening zelf ervaren? Kijk op www.scheepvaartcertificering.nl of bel 0850 – 290 521.

leaderboard