Overslaan en naar de inhoud gaan
PortXL
De selectie met de juryleden. Fotograaf Marc Nolte

Veertien startups gaan verder in PortXL

De jaarlijkse scoutingfase van PortXL – First World Port Accelerator – is achter de rug. 25 veelbelovende start-ups en scale-ups waren uitgenodigd om deel te nemen aan de PortXL Selection Days, half februari, om zo een plek te verdienen in het drie maanden durende accelerator programma.

Tijdens de Selection Days hebben de bedrijven de kans gehad om zichzelf te presenteren voor ruim 150 haven- en innovatie-experts. Na het twee dagen durend event werden op 13 februari 14 bedrijven geselecteerd die de meeste potentie tonen om de havensector te innoveren. In de categorie maritiem en logistiek zijn dat onder meer de bedrijfjes Bunker Connect (digitalisatie bunkering), Dock Tech en WhaleWashing (beide voorspellend onderhoud),The Big Smile (vrachtefficiëntie), alsmede Inoda Inc. en Marine Bubble Flow (beide emissiereductie).

Begeleid

PortXL 2018 gaat op 12 maart in Rotterdam van start. De geselecteerde startups worden drie maanden lang intensief begeleid om hun technologie versneld op de markt te brengen en zo aan hun eerste of tweede klant te helpen. Op 14 juni tonen de bedrijfjes tijdens het afsluitingsevent Shakedown hun voortgang.

leaderboard