Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaste bedieningstijden Beekse brug voor scheepvaart worden in de spits losgelaten

Om de doorstroming bij de Beekse brug (over de Zuid-Willemsvaart) bij Beek en Donk voor zowel het weg- als het scheepvaartverkeer zo optimaal mogelijk te krijgen, worden de vaste bedieningstijden tijdens de spits losgelaten. Dat zijn provincie Noord-Brabant, gemeente Laarbeek, ov-bedrijf Hermes, Koninklijke BLN-Schuttevaer, Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) en Rijkswaterstaat overeengekomen.

De brug wordt voortaan bediend bij aanbod/ aankomst van scheepvaart. Dit heeft als doel snellere passeertijden voor schepen én minder wachttijd voor het wegverkeer. Schippers wordt gevraagd zoveel mogelijk de ochtend- en avondspits te mijden. Naast deze aanpassing in bediening zijn er nog een aantal afspraken gemaakt. Busvervoerder Hermes blijft voorrang houden op de scheepvaart. En recreatievaart wordt alleen in combinatie met de vrachtscheepvaart bediend.

Proefperiode

De aanpassing in de bedieningstijden en de gemaakte afspraken zijn al ingegaan op maandag 27 november. De proef duurt tot mei 2018. Tussentijds en aan het einde van de proefperiode vinden er evaluaties plaats. De partijen vertrouwen erop dat deze maatregelen bijdragen aan een goede doorstroming voor zowel het weg- als scheepvaartverkeer.

Foto: Een petitie tegen de vele files voor de Beekse brug werd in 2015 door enkele duizenden weggebruikers ondertekend. Foto René van Hoof


leaderboard