Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
Royerssluis

Royerssluis gerenoveerd voor de binnenvaart

De Antwerpse Royerssluis blijft ook in de toekomst beschikbaar voor de binnenvaart. Dat heeft topman Jacques Vandermeiren van het Havenbedrijf Antwerpen afgelopen weekend in een brief aan de branchepartners bekendgemaakt.

“Er werd de voorbije weken druk gespeculeerd over de toekomst van de sluis”, zo schrijft CEO Vandermeiren. “Bij deze kunnen we u bevestigen dat het Havenbedrijf heeft beslist om de Royerssluis te renoveren als binnenvaartsluis. Door de veranderende situatie aan de andere sluizencomplexen in de haven is zeevaart in het zuidelijke deel van de haven via de Royerssluis niet langer noodzakelijk”.

Oosterweelverbinding

De timing van de renovatieklus zal afgestemd worden op die van de werken voor de zogenoemde Oosterweelverbinding langs noordwest-Antwerpen. Dit grote wegenbouwproject zal op zijn vroegst in 2020 beginnen en omvat ook het gebied rondom de 110 jaar oude Royerssluis. Allereerst zal deze sluis de komende twee maanden gestremd zijn voor het scheepvaartverkeer. Dit omdat het wegdek rondom de sluis wordt aangepakt voor een veiliger fietsverkeer.

Half april wordt er weer geschut, zo belooft Vandermeiren. Wel komen er spertijden in de (fiets-)spitsuren, die al na een maand zullen worden geëvalueerd. De brief van Vandermeiren is mede ondertekend door Christian Herbosch, voorzitter VOKA Binnenvaart en Alain Devos, bestuurder van het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen.

 

 

leaderboard