Overslaan en naar de inhoud gaan
Meer schepen in veilige Rotterdamse haven

Meer schepen in veilige Rotterdamse haven

Het afgelopen jaar arriveerden 29.646 schepen in de Rotterdamse haven. Dat zijn er ruim 600 meer dan in het jaar daarvoor (29.022 zeeschepen).

Het aantal ongelukken daalde van 159 naar 129. Daarbij viel één ernstig ongeluk te betreuren. Het ging om een incident met een binnenvaartschip dat stuurloos werd, omdat het met zijn roer over een krib was gevaren.

Volgens (rijks)havenmeester René de Vries heeft de afname van het aantal kleine ongelukken te maken met de investeringen die het Havenbedrijf de laatste jaren heeft gedaan in de infrastructuur. “Dankzij de nieuwe boeienconfiguraties en aanlegpalen waren er aanzienlijk minder kleine paal-schip botsingen en raakten minder duwbakken bij slecht weer op drift”.

Inspecties

Het afgelopen jaar zette de trend van efficiëntere inspecties onverminderd door. De afgelopen vijf jaar daalde daardoor het aantal inspecties van 11.000 naar circa 8.500. Zo zijn in 2017 de Zeehavenpolitie en het Havenbedrijf voor het eerst gezamenlijk de pleziervaart gaan inspecteren.

FOTO: De Madrid Maersk en RPA12.
 

leaderboard