Overslaan en naar de inhoud gaan

KNRM krijgt erepenning van cargadoors

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft donderdagavond de VRC-penning ontvangen tijdens het prestigieuze jaardiner van de Vereniging Rotterdamse Cargadoors in Ridderkerk. Dit als blijk van waardering voor de prestaties, bijdragen en werkzaamheden die de haven van Rotterdam ten goede komen.

VRC-bestuurslid Pieter Bloemendaal was verheugd de erepenning te mogen overhandigen aan Pleun de Koning, reddingbootschipper van KNRM Hoek van Holland. Bloemendaal benadrukte de waarde van de KNRM voor het aanloopgebied van de Rotterdamse haven, maar met name ook het belang van de Radio Medische Dienst van de KNRM.

Namens de KNRM reageerde Edward Zwitser: “Geweldig dat de rederijen en havenbedrijven op deze manier hun waardering uiten voor de vrijwillige reddingbootbemanningen die 24 uur per dag en onder alle omstandigheden klaarstaan voor de zeeman in nood. Dat die waardering al sinds mensenheugenis ook gepaard gaat met de zogenoemde scheepsbijdragen stemt ons dankbaar. Wij zijn verguld met deze goede band”.

leaderboard