Overslaan en naar de inhoud gaan

Inloopbijeenkomst modernisering overnachtingshaven Lobith

Rijkswaterstaat en aannemer Vissers Ploegmakers organiseren op 23 februari een inloopbijeenkomst over de modernisering van de overnachtingshaven Lobith. Vanaf maart 2017 start de aannemer met de werkzaamheden die dit hele jaar duren. Eind 2017 wordt de haven weer volledig in gebruik genomen.

Op donderdag 23 februari van 19.45 uur tot 21.30 uur organiseren Rijkswaterstaat en de aannemer een inloopbijeenkomst in het buurthuis aan de Berenicestraat in Tolkamer (Tuindorp). Rijkswaterstaat en de aannemer staan klaar om een toelichting te geven op de plannen en werkzaamheden en vragen hierover te beantwoorden. Om 19.45 openen de deuren van het buurthuis. Na een korte presentatie om 20.00 uur is er tot 21.30 uur de mogelijkheid om binnen te lopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Werkzaamheden haven Lobith

De huidige overnachtingshaven Lobith is verouderd en wordt in 2017 gemoderniseerd. De werkzaamheden hiervoor starten in maart. Dan begint de aannemer met baggeren. De haven zal straks plaats bieden aan 18 schepen tot een maximale lengte van 110 meter. Ook is er na de modernisering de beschikking over meer voorzieningen en comfort. Er komt een verbinding met het achterland met een autoafzetsteiger, er worden extra parkeerplaatsen aangelegd, de haven wordt verdiept, de invaart verbreed en alle steigers worden voorzien van walstroom en blusvoorzieningen. De werkzaamheden zijn in 2018 gereed.

Nieuwe haven bij Spijk

Niet alleen de haven bij Lobith wordt gemoderniseerd. Om de binnenvaart op de rivier tussen de Duitse grens en Tiel de beschikking te geven over een groter aantal overnachtingsplaatsen, wordt in de Bijenwaard bij Spijk een nieuwe overnachtingshaven met circa 50 ligplaatsen gerealiseerd. De werkzaamheden hiervoor starten in het najaar van 2019. De nieuwe haven wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

leaderboard