Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder bij onderhoud aan Kreekraksluizen

Rijkswaterstaat voert in de tweede helft van juni uitgebreid onderhoud uit aan de Westkolk van de Kreekraksluizen in het Schelde-Rijnkanaal, met hinder voor de scheepvaart als gevolg. Om schippers van actuele informatie te voorzien, worden er Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP’s) geplaatst.

Omdat gedurende de uitvoering van het werk slechts één kolk beschikbaar is, kan vertraging voor de scheepvaart optreden. Om eventuele wachttijden te verhelpen, wordt er in principe op zaterdagen en zondagen niet gewerkt en zijn beide kolken beschikbaar. Maar wanneer de testen niet naar tevredenheid verlopen is dit wellicht niet mogelijk en kan zelfs in het weekend sprake zijn van stremming.

Van maandag 19 juni 6.00 uur tot met vrijdag 23 juni 24.00 uur worden er in de Westkolk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Aannemer VolkerInfra vervangt de omloopkabels van de vier hefdeuren. Collega-aannemer De Klerk werkt aan de geleide- en beschermingsconstructie in de wanden van de kolk. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juni werkt De Klerk door, tussen 6.00 en 14.00 uur. Met het combineren van de klussen hoopt Rijkswaterstaat de hinder voor de scheepvaart te beperken.

Oostkolk

In de perioden van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september en van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september is voor hetzelfde onderhoud de Oostkolk van de Kreekraksluizen aan de beurt. Daarvoor zal eenzelfde werkschema zoals hierboven voor de Westkolk is vermeld, worden gehanteerd.

leaderboard