Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen bediening Leeghwaterbrug in spits

De Leeghwaterbrug in Alkmaar wordt tijdens de spitstijden niet bediend. Dit omdat er aan de brug gewerkt wordt en hiermee hopen gemeente en aannemer de overlast voor het wegverkeer te beperken.

In de ochtendspits is er van 06.15 uur tot en met 08.30 uur geen brugbediening. In de avondspits is er van 15.45 uur tot en met 18.15 uur geen brugbediening.

Op het brugdeel richting Heerhugowaard is alle ruimte beschikbaar gesteld aan het autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het werk gebruik maken van een pontje dat vanaf 19 januari 2018 op werkdagen van 6.30 uur tot 18.30 uur vaart. Op zondagen, wanneer AZ een thuiswedstrijd speelt, is de pont ook beschikbaar.

De aannemer start vrijdag 19 januari met het vernieuwen van het smalle brugdeel van Leeghwaterbrug richting het AFAS Stadion. Daardoor zijn de rijstroken op de brug versmald en is de maximumsnelheid verlaagd. Dat blijft zo tot begin 2019, als de werkzaamheden klaar zijn.

De Leeghwaterbrug bestaat uit twee brugdelen: één richting Heerhugowaard en één richting Alkmaar. De werkzaamheden aan het brugdeel richting Heerhugowaard zijn afgerond. Van dit brugdeel zijn de klep en de installaties vervangen. Het brugdeel in de richting van Alkmaar (A9) wordt volledig vervangen, omdat het aan het einde van zijn levensduur is. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin 2019.

leaderboard