Overslaan en naar de inhoud gaan
Rheinauhaven Keulen ligplaatsverbod

Duitse binnenvaartbonden pleiten voor alternatieven ligplaats Keulen

De Duitse binnenvaartbonden hebben maandag een gezamenlijk schrijven opgesteld, gericht aan de voorzitter van het GDWS (General Direktion Wasserstraßen und Schiffart). Daarin pleiten zij voor de plaatsing van dukdalven als alternatief voor de weggehaalde bolders en ringen aan de Rheinauhaven in Keulen.

JUDITH STALPERS

De Duitse binnenvaartsector is uitermate bezorgd over de ontwikkeling in Keulen. Het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BdB), de afdeling binnenvaart van het Bundesverband der Selbständigen (BDS) en het verband publieke havens (BÖB) zijn ondertekenaars als ook het verband van verladers binnen de werkgeversvereniging BDI.

Volgens het GDWS is de technische toestand van de kaaimuur in de Rheinauhaven werkelijk niet goed genoeg om er schepen direct aan te laten leggen. Dit heeft het GDWS het BDB laten weten, nadat de vereniging bezwaren had ingediend.

Lees ook: Schippers luid toeterend in actie tegen ligplaatsenbesluit Keulen


Op het moment vinden gesprekken plaats tussen het Keulse havenbedrijf HGK, eigenaar van de grond, en het GDWS. Alle gesprekspartners zeggen zich bewust te zijn van het belang van de aanlegplaatsen in Keulen en te streven naar een snelle oplossing.

"Zoals u ziet", zegt Jens Schwanen van het BDB, "zijn we achter de coulissen hard naar oplossingen aan het zoeken."

Lees ook: Toeterende schippers op de bon geslingerd

 

leaderboard