Overslaan en naar de inhoud gaan
De Boer blijft in Harlingen doorbaggeren

De Boer blijft in Harlingen doorbaggeren

De gemeente Harlingen en baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht hebben een nieuw vijfjarig onderhoudscontract gesloten voor deze Friese zeehaven. Het baggercontract is gewonnen na een aanbestedingsprocedure, waaraan zeven bedrijven meededen.

“Wij zijn ontzettend trots dat we wederom aan de slag mogen voor Harlingen”, aldus Kees van de Graaf, directeur van baggerbedrijf De Boer. “De samenwerking met deze goede en plezierige opdrachtgever loopt al sinds de start van onze onderneming, veertig jaar geleden. Sleephopperzuiger ‘Adelaar’ is sinds die tijd geregeld in de haven aanwezig om de werkzaamheden uit te voeren. Deze opdracht onderstreept nog maar eens dat langjarige onderhoudscontracten de focus zijn en blijven voor ons bedrijf”.

Laagzwavelige diesel

In de aanbesteding bleek De Boer als economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) uit de bus te komen, waarbij gekeken is naar de inschrijfsom in combinatie met de kwaliteitscriteria op het gebied van de CO2-prestatieladder en het gebruik van diesel met een laag zwavel gehalte (ULSD). Het baggercontract loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 en kan daarna met maximaal vijf jaar verlengd worden.

FOTO: Wethouder Maria le Roy en Kees van de Graaf, directeur van baggerbedrijf De Boer, bezegelen het contract met een handdruk. Foto Joachim de Ruijter

leaderboard