Overslaan en naar de inhoud gaan
terminal
Contargo-terminal in Wörth-Karlsruhe.

Contargo beperkt lijndiensten op zeehavens

 

Na de invoering van een congestietoeslag in 2017 beperkt de grote containervervoerder Contargo binnenkort ook zijn diensten op de grote - met structurele vertragingen kampende - zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.  

“Vanaf 1 juni 2018 zullen wij onze vaarschema’s consolideren, in combinatie met de terminals die we bedienen. Wij informeren u hierover vandaag, zodat we ons gezamenlijk op deze veranderingen kunnen voorbereiden”, laat het concern – een van de grootste containervervoerders van Europa - weten in een viertalige persverklaring.

“Ondanks de toeslag, die wij moeten heffen om extra schepen te kunnen inzetten, lukt het ons maar moeilijk om een betrouwbare service te bieden aan onze klanten. De situatie heeft immers grote gevolgen voor de gehele supply-chain in het gecombineerd vervoer van binnenvaart en truck. Wij hebben slechts beperkte mogelijkheden om de situatie te verbeteren, aangezien de binnenvaart geen onderdeel uitmaakt van de contractregelingen tussen de rederijen en de maritieme terminals. Ondanks het enorme belang van binnenvaart-achterlandverkeer kunnen wij helaas weinig invloed uitoefenen”.

Omlooptijd

Opnieuw uit de verklaring: “We nemen daarom een verdere maatregel om de omlooptijd van onze binnenschepen te versnellen: we gaan de maritieme terminals in Rotterdam en Antwerpen in de toekomst beperkter bedienen. We gaan onze vaarschema’s per vaargebied aanpassen. De nieuwe vaarschema’s treden op 1 juni 2018 in werking”.

De terminals waar Contargo-schepen in de toekomst helemaal niet meer aanlopen, zijn in Rotterdam die van PCS, Broekman, Interforest, Steinweg, CTT, MRS, Cobelfret, WBT en HRS. En in Antwerpen: de kaaien 188, 212, 236, 242, 311, 426, 468, 478, 730, 742 en 1213. De terminals die men in de toekomst nog maar één keer per week bedient, zijn in Rotterdam: RST Noord, RST Zuid, BCW en Kramer Home. In Antwerpen: kaai 364 en 524. Verder zijn er vijf Rotterdamse terminals en zeven in Antwerpen die hooguit wekelijks worden aangedaan bij een minimaal volume van twintig containers.

leaderboard