Overslaan en naar de inhoud gaan

Containerterminal RWG komt met ‘barge barometer’ voor afhandeling binnenvaart

Containerterminal RWG in Rotterdam introduceert een barge-barometer, waarop operators de verwachte drukte kunnen aflezen. Deze ‘barometer’ moet de informatievoorziening richting de binnenvaart verteren. Het instrument stelt de containerbevrachters in staat om hun eigen logistieke planning te verbeteren.

Om tegemoet te komen aan de wens van barge-operators om inzicht te krijgen in de verwachte drukte op de terminal, heeft RWG de barge barometer ontwikkeld. Deze geeft een indicatie van de verwachte drukte op de terminal voor de eerstkomende zeven dagen. Bij het plannen of aanvragen van een bezoek kan de barge-operator, indien gewenst, rekening houden met deze verwachte drukte op de terminal.

Een aangevraagde ETA wordt door zeeterminal RWG minimaal 24 uur vóór ingang van de betreffende aangevraagde ETA teruggekoppeld aan de barge operator, maar biedt geen garantie. Bij toenemende drukte kan door RWG teruggekoppelde ETA afwijken van de door de operator aangevraagde ETA. De barge barometer is altijd up-tot-date, aangezien het meetinstrument automatisch en realtime wordt bijgewerkt. Hierdoor kan men steeds een betrouwbaar beeld geven van de verwachte drukte op de terminal.

De barge barometer is toegankelijk via de RWGServices website: rwgservices.rwg.nl/Report/BargeBarometer. Daarnaast is de barge barometer ook beschikbaar in de RWGServices applicatie, die gratis te downloaden is via de Apple App Store en Google Play Store.

leaderboard