Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Ingebruikname grote sluis van Yvoz Ramet wr uitgesteld, nu naar eind januari 2018

14.12 - 08.00 De herstelwerkzaamheden aan de grote sluis van Yvoz Ramet op de Maas in Wallonië ondervinden weer problemen, waardoor de ingebruikneming op 12 december opnieuw moest worden uitgesteld. Volgens de werfleider wordt nu geprobeerd om de grootste van de twee sluiskolken ter plaatse weer ter beschikking van het binnenvaart te stellen tegen eind januari 2018.

JAN SCHILS
Waalse Waterwegen heeft het nieuwe uitstel gisteravond bevestigd. Een woordvoerder van het Waalse ministerie van transport wist alleen te zeggen dat er “opnieuw onverwacht technische problemen waren opgedoken”. De grote sluis van Yvoz Ramet is al meer dan anderhalf jaar buiten gebruik door ontwerp-, bouw- en materiaalfouten. Ook werden er nooit duidelijke afspraken gemaakt over de vraag, wie er financieel moet opdraaien voor reparatiewerkzaamheden aan het sluizencomplex.

Dat laatste probleem leidde tot vele maanden vertraging maar werd deze herfst opgelost, waardoor ook met de reparatie van onder meer de deuren van de sluis kon worden begonnen. Het scheepvaartverkeer, dat wel van de kleine sluis gebruik kan maken, moet dus rekening blijven houden met vertragingen.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store