Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Twee sluizen Grand Canal d’Alsace defect

06.12 - 09.45 Een van de twee sluizen op het Grand Canal d’Alsace in Fessenheim in het noordoosten van Frankrijk, die door een technisch defect aan een van de deuren al wekenlang buiten werking is, blijft waarschijnlijk nog enkele weken niet beschikbaar voor het scheepvaartverkeer. Dat heeft een woordvoerster van de VNF, de beheerder van de Franse binnenwateren, vanmorgen tegenover deze krant bevestigd.

JAN SCHILS
Sedert 29 november is op het zelfde kanaal in Kembs bovendien door een defect aan het automatische besturingssysteem ook een van de twee sluizen niet beschikbaar voor de scheepvaart. Hoelang de reparatie daar duurt, kon de woordvoerster niet zeggen.

Zowel in Fessenheim als in Kembs hebben de defecten aan de sluizen min of meer ernstige vertragingen van het scheepvaartverkeer tot gevolg doordat de kleinere sluizen ter plaatse een minder grote capaciteit bezitten.

De (nog vrij nieuwe) grote sluis in Fessenheim was twee jaar geleden ook geruime tijd defect. Het sluizencomplex in Fessenheim vormt een belangrijke schakel op de noord-zuid binnenvaartroute in het noordoosten van Frankrijk. (Op de foto: aankomst bij sluis Kembs/YouTube)

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store