Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
gamechanger Banner Scheepvaartkrant
Oleus Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Antwerpse haven groeit stevig door

23.10 - 15.40 De overslag in de Antwerpse haven blijft maar groeien. Na negen maanden staat het totaal op 167,1 miljoen ton; een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.
In nagenoeg alle sectoren werd een sterke groei genoteerd tot en met september: containers gingen er in tonnage met +3,7 procent op vooruit (91,9 miljoen ton), vloeibaar massagoed, zoals aardoliederivaten, dikte verder aan met +2,4 procent (54,4 miljoen ton), conventioneel stukgoed, zoals staal, ging er met +7,7 procent (7,8 miljoen ton) op vooruit en ro/ro sluit met +10,7 procent (3,7 miljoen ton) het lijstje van groeiers af. Enkel het droog massagoed, zoals kolen en ertsen, bleef na negen maanden wat achterop met een lichte krimp van -0,8 procent.

Vertrouwen

Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen: “Ook dit kwartaal slagen we erin om aansluiting te vinden bij de sterke resultaten van de voorbije maanden, maar ook van de voorbije jaren. Antwerpen presteert immers al een tijdje uitstekend in een markt die gekenmerkt wordt door volatiliteit en schommelingen. Als je er in zulke omstandigheden in slaagt je marktaandeel enerzijds te vergroten en anderzijds te behouden, geeft dat vertrouwen voor de toekomst”.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store