Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
gamechanger Banner Scheepvaartkrant
Oleus Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

EfficiŽnter ligplaatsenbeheer in Terneuzen

11.09 - 15.05 Havenbedrijf Zeeland Seaports voert op 15 september 2017 een efficiënter ligplaatsenbeheer in voor de haven van Terneuzen. De binnenvaart zal hier via nieuwe bebording op worden geattendeerd. De eerste drie maanden wijst Rijkswaterstaat de schippers op de nieuwe situatie.
Mede door de bouw van de nieuwe zeesluis is een goed en efficiënt ligplaatsbeheer een punt van aandacht geworden. Zeeland Seaports speelt in op deze vraag vanuit de branche door het toepassen van strikter toezicht en nieuwe bebording in Zijkanaal A en het Noorddok. Later volgen ook andere delen van de haven.

In het betreffende Zijkanaal A en het Noorddok verzorgt RWS88 namens Zeeland Seaports de ligplaatsentoewijzing. Schippers dienen zich net als altijd vooraf aan te melden. Deze melding verloopt vanaf 15 september via VHF 13 / 06 52713923. Wanneer na de gewenningsperiode een schip zonder toestemming een ligplaats inneemt (in strijd met verkeerstekens), wordt een combi-bon uitgeschreven. De boetebedragen starten vanaf 210 euro.

Gewenning

Sinds deze maand geldt er een gewenningsperiode van drie maanden. In deze periode worden schippers gewezen op de striktere handhaving en de nieuwe bebording. Ook worden zij actief gewaarschuwd. Vanaf december 2017 zal worden gehandhaafd.

Foto: Het Noorddok met de jachtenkraan.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store