Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
gamechanger Banner Scheepvaartkrant
Oleus Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

RiverGuide-app krijgt landelijke functie

05.07 - 07.45 Vaarweg-app RiverGuide krijgt nationale dekking. Vorige week is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de landelijke invoering ervan. RiverGuide is een app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over routes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen. Doel van de applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.
Deelnemende partijen zijn Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat, de provincies Zuid- en Noord-Holland, de havenbedrijvan van Rotterdam, Moerdijk, Amsterdam, Groningen Seaports en het bedrijf Teqplay, dat de app heeft ontwikkeld. RiverGuide bundelt de data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers.

Binnenvaartschippers

De RiverGuide-app is in Rotterdam ontwikkeld voor en samen met binnenvaartschippers. De actuele informatiebehoefte van schippers is in kaart gebracht en vertaald naar de app. En die wordt de komende periode verder uitgebreid. Aanmelden voor RiverGuide kan op www.riverguide.eu. Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store