Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Nieuwe beheervaartuigen voor Flevoland

15.06 - 10.30 De provincie Flevoland heeft twee nieuwe beheervaartuigen in gebruik genomen. Gedeputeerde Lodders heeft beide scheepjes op 8 juni gedoopt. De boten dragen de namen ‘De Kiekendief’ en ‘De Zwaluw’.
De eerstgenoemde wordt vooral ingezet bij het beheer en toezicht op de provinciale wateren. Zo worden er inspecties mee uitgevoerd en met de boot kunnen gemakkelijk obstakels in het water worden opgeruimd - zoals boomstronken.

De Zwaluw is vooral een snel inzetbare boot die uitermate geschikt wordt geacht voor handhaving. Bijvoorbeeld wanneer schepen zich niet aan de maximumsnelheid houden. Ook wordt met De Zwaluw gecontroleerd of recreatieschepen niet langer dan de maximaal 3 x 24 uur afgemeerd liggen bij provinciale passantensteigers.

Aluminium

De twee nieuwe boten vervangen een verouderd beheervaartuig. Beide nieuwkomers zijn van aluminium en daardoor relatief licht en voordelig in onderhoud. Samen met het beheervaartuig ‘De Waterlelie’ heeft de provincie nu de beschikking over drie schepen.

Foto: VVD-gedeputeerde Jaap Lodders verricht de doop met een paar simpele emmers water.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store