Wartsila | Banner scheepvaartkrant
Cuneus | Banner scheepvaartkrant
RabobankBinnnevaartbanken | Banner scheepvaartkrant
Scheepvaartkrant Banner | Maritime Industry 2015
Oleus Banner Scheepvaartkrant
Shippng Industry Logistics Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Schoolkinderen bezoeken binnenvaarttanker Deni

22.05 - 15.30 De kinderen van groep 8 van basisschool het Breerke uit Maasbracht, hebben een bezoek gebracht aan de binnenvaarttanker Deni van de familie Kok, ook afkomstig uit Maasbracht. Toen Nigel een onderwerp moest kiezen voor een spreekbeurt in de klas, kwam hij samen met zijn ouders op het idee om een spreekbeurt te houden over hun schip.
Bijna ieder kind komt wel eens in aanraking met schipperskinderen maar lang niet iedereen heeft in de gaten dat schipperskinderen een ander leven hebben dan kinderen van de wal. René Kok stelde voor om de spreekbeurt te houden terwijl zijn schip in Maasbracht lag, om zo de kinderen met eigen ogen te laten zien hoe een tankschip en het schippersleven aan boord eruit ziet. Nigel Kok had zich heel goed voorbereid en wist heel veel te vertellen over het laden, lossen en schoonhouden van de laadruimtes, en de functies van alle machines aan boord. Na de rondleiding in de machinekamers en aan dek zijn de kinderen binnen ontvangen met limonade en een stukje cake. In kleine groepjes mochten ze ook nog even in de stuurhut kijken, waar uitleg werd gegeven over de navigatie-apparaten aan boord. De kinderen vonden de speekbeurt naar eigen zeggen ‘gaaf’, ‘vet’, ‘interessant’ en zelfs ‘adembenemend’. Er was zelfs een meisje dat ook wel schipper wilde worden. Tot slot benoemde Nigel nog een rijtje wetenswaardigheden over de scheepvaart. De kinderen stelden daarna nog verschillende vragen en ook deze werden door Nigel of René met veel enthousiasme beantwoord. Na afloop kregen ze een applaus van de kinderen, die vonden dat deze 3D spreekbeurt toch wel veel mooier was dan een PowerPoint. René Kok vindt het belangrijk om de jeugd kennis te laten maken met het leven en werken op een schip. De aanwezige leerkrachten waren onder de indruk van alles wat ze deze middag hebben gezien en gehoord. Nigel kreeg een mooie tien voor zijn spreekbeurt, die meer dan twee uur duurde. Foto/tekst Ria Kauwenberg

Meer Nieuws

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store

Poll | 11 mei 2015

Is het invoeren van een systeem waarbij ligplaats mag worden genomen als een schip in bezit is van een geldig communautair binnenvaartcertificaat een oplossing voor het ligplaatsenprobleem?
Nee, dat lost niets op
Ja, daarmee wordt gewaarborgd dat alleen geregistreerde binnenvaartschepen ligplaats nemen binnen een gemeente
Misschien
Ja, als dan het beleid van 3 x 24 of 7 x 24 wordt afgeschaft
Geen mening