CUNEUS | Banner scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Havendag Werkendam; een blik naar de toekomst

20.06 - 13.15 Het gehele havengebied is van grote economische waarde voor de gemeente Werkendam en de wijde omgeving. Nu en in de toekomst zijn enorm veel medewerkers nodig in de havens, van laag- tot hoogopgeleid. Tijdens de Havendag Werkendam op 2 juli is er extra veel aandacht voor techniek. Het is de bedoeling de jeugd te laten zien hoe leuk techniek is en wat zij er allemaal mee kan doen.
In samenwerking met het Gilde Vakcollege Techniek zijn er drie activiteiten georganiseerd. Allereerst is er de School Boat Challenge, waarbij het Gilde Vakcollege Techniek leerlingen van groep 7 van de basisscholen heeft uitgenodigd mee te doen aan deze wedstrijd. Een drietal scholen heeft hieraan gehoor gegeven; de Sigmondschool uit Werkendam, BS de Bolderik uit Hank en Basisschool uit Oudendijk. Vervolgens heeft Gilde gereedschapskisten uitgezet en de leerlingen zijn momenteel druk bezig met bootjes te ontwerpen, te laten varen en steeds maar weer te testen. Tijdens de Havendag is de finale waarbij gelet wordt op snelheid en originaliteit.

Technobiel

Verder hebben heeft men tijdens de Havendag de beschikking over de Technobiel. Dit is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Als laatste organiseert Gilde een Techniek Parcours waarbij kinderen kunnen kennismaken met diverse beroepen zoals timmeren, metselen en ontwerpen. Ze mogen ook zelf aan het werk! Dit deel van de activiteiten wordt ook door minister Henk Kamp bezocht.

Meer Nieuws

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store

Poll | 28 juni 2016

De krant staat weer vol met artikelen over het milieu. Houdt u, naast duurzaam varen, ook op andere manieren rekening met het milieu?
Ja, ik ben spaarzaam met water en licht
Ja, ik scheid mijn afval
Nee, ik vind dat ik met mijn ‘schone motor’ al genoeg bijdraag aan het milieu
Ja ik kies voor producten en materialen die de vervuiling van aarde, lucht en water zoveel mogelijk beperken
Ja, op alle mogelijk manieren
Nee, maar dat zou ik misschien wel moeten doen