Laatste nieuws

Elektronische neuzen nu ook op het water van de Rotterdamse haven

31.10 - 11.05 Vanaf maandag 3 november varen er twee vaartuigen van het Havenbedrijf Rotterdam met e-noses op het dak in de Botlek en de Europoort. Het gaat om de RPA 2 en de RPA 3. De e-nose of elektronische neus is een compact meetinstrument die veranderingen in de luchtsamenstelling waarneemt en kan zo hinderlijke, gevaarlijke en ongezonde lucht /gassen signaleren.
De e-noses maken deel uit van het We-nose netwerk van ongeveer 100 elektronische neuzen in het havengebied. Het is de bedoeling dat dit netwerk wordt uitgebreid tot 300 e-noses in 2016. Het inzetten van elektronische neuzen past bij het Havenbedrijf om de meest duurzame haven in zijn soort te worden. Bedrijven, gemeenten en de milieudienst kunnen door de e-nose sneller inspelen op hinderlijke of gevaarlijke gassen. Het Havenbedrijf Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam, Gemeente Maassluis, Deltalinqs en Vopak stonden aan de basis van het We-nose netwerk. Meer informatie is te vinden op www.we-nose.nl

Foto: Scheepvaartmeester Ton Kruidenier inspecteert de geheel witte e-nose op het dak van de RPA 2 (Ries van Wendel de Joode)

Meer Nieuws

Scheepvaartkrant Beursbijlage Shipping Technics Logistics Kalkar
BingVosKaiser Banner Scheepvaartkrant
Scheepvaartkrant banner | Kampers
Scheepvaartkrant|Banner Oechies
  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store

Poll | 28 oktober 2014

Hoe vaak ontvangt u een losverklaring van de partij die de lading ontvangt?
Zelden
Nooit
Altijd
Ik ontvang regelmatig een oude losverklaring
Son Banner Scheepvaartkrant