Pon-cat | Banner scheepvaartkrant
Teamco | Banner scheepvaartkrant
Oleus Banner Scheepvaartkrant
Shippng Industry Logistics Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Vaar veilig tijdens de Sneekweek

28.07 - 10.55 Rijkswaterstaat adviseert het scheepvaartverkeer op het Prinses Margrietkanaal om tijdens de Sneekweek (zaterdag 1 tot en met donderdag 6 augustus) extra goed op te letten en waar nodig het vaargedrag aan te passen.
Het Prinses Margrietkanaal wordt tijdens de Sneekweek druk bevaren door de beroepsvaart. Tegelijkertijd is het een drukte van belang met recreatievaart die het Prinses Margrietkanaal oversteekt richting het Sneekermeer en richting Sneek. Dit jaar zet Rijkswaterstaat extra in op voorlichting om zo een vlotte en veilige doorvaart te bevorderen.

Recreatievaart: steek veilig over. Wacht voor de beroepsvaart

Het is belangrijk dat de recreatievaart veilig het Prinses Margrietkanaal oversteekt. Daarom wordt de recreatievaart bij het naderen en oversteken van het Prinses Margrietkanaal geadviseerd goed op de beroepsvaart te letten en deze de ruimte te geven. Dit geldt in het bijzonder voor de recreatievaart komende uit de Houkesloot, de verbinding tussen Sneek en het Sneekermeer. In de Houkesloot wordt hiervoor een lichtkrant ingezet. Daarnaast worden schippers geïnformeerd via social media en andere media.

Beroepsvaart: wees alert op drukte

De beroepsvaart wordt geattendeerd op de extra drukte op het water en het vele kruisende recreatieverkeer tijdens het evenement. Schippers wordt aanbevolen bij gevaarlijke situaties wat vaker een geluidssein te geven, indien nodig de snelheid aan te passen en een uitkijk voorop te plaatsen. Op de sluis bij Terherne en de Prinses Margrietsluis bij Lemmer worden lichtkranten ingezet met informatie over de intensieve recreatievaart tijdens dit evenement. Ook vanaf de schepen van Rijkswaterstaat wordt de beroepsvaart geïnformeerd over de grote drukte op en rond het Sneekermeer.

Handhaving

Tijdens de Sneekweek blijven de geldende vaarregels van kracht. Rijkswaterstaat vaart op en rond het Sneekermeer en handhaaft met name op snelvaren, het negeren van stuurboordwal verplichting en hinderlijk vaargedrag.

Meer Nieuws

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store

Poll | 7 juli 2015

Er moet meer aandacht worden besteed aan de gevaren van het zwemmen in rivieren en kanalen, bijvoorbeeld met een landelijke reclamespot.
Helemaal mee eens, de campagne moet veel groter
Niet mee eens, een waarschuwing van RWS en gemeentes moet voldoende zijn
Geen mening