Scheepvaartkrant Banner | Maritime Industry 2015
Cuneus | Banner scheepvaartkrant
MOCE | Banner scheepvaartkrant
Oleus Banner Scheepvaartkrant
Shippng Industry Logistics Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Open Huis Maritiem College IJmuiden: ‘Leren door te doen’

17.04 - 14.10 Het Maritiem College IJmuiden opent op 23 april weer haar deuren tijdens het Open Huis. Tussen 16.00 en 19.00 uur is er gelegenheid om in deze vakschool rond te kijken. Bezoekers van jong tot oud kunnen er volop vragen stellen aan de teamleiders, de leerlingen en aan de zorgbegeleiders. Ook wordt er voorlichting gegeven aan potentiële zij-instromers voor de tweede of de derde klas.
De wereld draait in de IJmond om techniek en water. De haven met zijn schepen en logistieke proces, het onderhoud aan de schepen, de productie van staal, papier, generatoren, allerhande innovatieve technische toepassingen. In deze regio is er volop behoefte aan vakmensen die in deze sectoren thuis zijn. Hier liggen voor veel jongeren de kansen voor een goede toekomst. De directeur van het Maritiem College IJmuiden, Nelie Groen, heeft dan ook een oproep aan jongeren uit de IJmond en ver daarbuiten: “Heb jij geweldige ideeën in je hoofd en wil je leren hoe je ze moet uitwerken? Ben je liever bezig met dingen te maken dan erover te lezen? Ben jij de nieuwe kapitein of stuurman op het schip dat de haven uitvaart? Dan is het Maritiem College IJmuiden iets voor jou”.

Open Huis

Het Maritiem College IJmuiden heeft nog ruimte voor leerlingen, zowel voor brugklassers als voor instroom in de tweede of de derde klas. Tijdens het Open Huis laat de school ook zien hoe succesvol de leerlingen zijn na hun opleiding. Veel leerlingen gaan na het vmbo door naar het mbo en het hbo. Vaak gebeurt dit met versnelde routes die samen met het NOVA College zijn opgesteld. De leerlingen die kiezen voor het Maritiem College IJmuiden hebben een sterke voorkeur voor leren vanuit de praktijk. ‘Leren door te Doen’ noemt Groen dat. De leerlingen slagen vrijwel allemaal voor hun vmbo basis, kader of Gemengde Leerweg (Maritieme Mavo). De kwaliteit van de school is goed. Het afgelopen jaar had het Maritiem College IJmuiden Basis een 9,5 in de landelijke kwaliteitsmeting van Voortgezet Onderwijs scholen. De leerlingen doen het zo goed omdat de praktijk (de context) in de lessen het uitgangspunt is. Dat maakt dat zij meer gemotiveerd zijn om de theorie te leren omdat ze er ook echt iets mee gaan doen. Theo Scholts, PR manager van het Maritiem College IJmuiden zegt daarover: “Als je bijvoorbeeld een koers moet berekenen voor het schip dat je gaat besturen – we hebben eigen opleidingsschepen - dan ben je daar veel gemotiveerder voor dan wanneer je dit uit een boekje moet leren en het nooit in de praktijk doet”. Tijdens het Open Huis ligt het ms Maxima – het paradepaardje van de opleidingsvloot – ter bezichtiging aan de Connexxion steiger in IJmuiden. Het Maritiem College IJmuiden verzorgt voor bezoekers een pendeldienst van en naar het schip.

Donderdag 23 april aanstaande is iedereen welkom bij het Open Huis dat van 16.00 tot 19.00 uur wordt gehouden aan de Briniostaat 10 in IJmuiden.

Meer Nieuws

Scheepvaartkrant Themabijlage Visserij
  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store

Poll | 14 april 2015

Wat bent u bereid te betalen voor een goed (open) afvalinnamesysteem waar alle Nederlandse schippers hun steentje aan bijdragen?
Niks
Niet meer dan 30 euro per jaar
Tussen de 30 en 100 euro per jaar
Tussen de 100 en 200 euro per jaar
Maximaal 300 euro per jaar